Στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη στις 18 Μαΐου στο Υπουργείο Παιδείας.
Η Υπουργός συνεχάρη το νέο Συμβούλιο και ευχήθηκε για την επιτυχία των εργασιών του Συμβουλίου. Η παρουσία της Υπουργού σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα για το γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Υπουργού, το οποίο ασχολείται με τα προβλήματα των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας. Ήδη το Συμβούλιο επεξεργάζεται δύο μεγάλα προγράμματα για τις Βιβλιοθήκες που πρόκειται να υλοποιηθούν.
Πρόεδρος του Συμβουλίου ο ιστορικός και βυζαντινολόγος κ. Γιώργος Καλόφωνος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας.