Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Με την παράσταση "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" συνεχίζεται σήμερα 7/8 το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Η θρυλική παράσταση - τιμής και μνήμης - στη γενοκτονία  των Αρμενίων, επιστρέφει σήμερα Δευτέρα 7/8 στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και ώρα  21.15 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η κ Χριστίνα Αλεξανιάν που υποδύεται συγκλονιστικά την ηρωίδα "των τετραδίων" έχει ταξιδέψει την παράσταση της σε όλη την Ελλάδα όλα  αυτά  τα χρόνια που παίζεται αλλά και στο εξωτερικό, στις κοινότητες  των Ελλήνων, και έχει αποκομίσει διθυραμβικά σχόλια.

Η παράσταση παίχτηκε στο Φεστιβάλ το 2019 , συγκλονίζοντας  το κοινό με  τις μνήμες  των γεγονότων αλλά και την ερμηνεία  της ηθοποιού.

 1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.  Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές.

Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια.  Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων.  Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.  Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη... Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.  Με τον φόβο και τον θάνατο... Με τα γέλια και τις χαρές...  Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της.

Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία.

Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν

Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν

Φωνή: Μαρία Σπυριδωνίδου

Ελεύθερη Είσοδος. Η παράσταση χορηγείται από την Περιφέρεια Αττικής.