Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Γεμάτη ποίηση και μουσική η βραδιά στην Παχιοράχη με την κ. Όλια Λαζαρίδου και τους φίλους της.

Μια πολύ διαφορετική βραδιά από αυτές που έχει συνηθίσει  το κοινό του, επιφύλαξε χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, φιλοξενώντας την  κ. Όλια Λαζαρίδου και τους φίλους της ηθοποιούς σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και τη μουσική.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια του καθημερινού συσσιτίου του Λεουσείου Εκκλησιαστικού  Ιδρύματος και πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της γεμίζοντας ασφυκτικά το αμφιθέατρο "Ιάσων Μολφέσης" στην Παχεία Ράχη.
Η κ. Όλια Λαζαρίδου γνωστή για την ποιότητα και την ευαισθησία της ταξίδεψε τους θεατές  με  την απαγγελία  ποιημάτων Ελλήνων και  ξένων δημιουργών συνοδευόμενη από το μουσικό Λευτέρη Χουβατσά. Ποιήματα διάβασαν επίσης οι ηθοποιοί Άννα Γεραλή και Ακύλας Καραζήσης, ενώ η τραγουδίστρια κ. Μελίνα Τανάγρη τραγούδησε δύο τραγούδια σε δική της σύνθεση.

Στην Αίγινα  του βουνού, εκεί που η πέτρα έχει μείνει ατόφια και ακατέργαστη και το πέλμα ακόμα μπορεί να πατήσει  το χώμα,  το βραδινό αεράκι δρόσιζε την ατμόσφαιρα και  το άκουσμα  του ποιητικού λόγου  ταξίδεψε τις ψυχές  των θεατών  χαρίζοντας γαλήνη και ηρεμία. 

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με τις  ευχαριστίες προς τους συντελεστές  της εκδήλωσης από τον π. Νεκτάριο Κουκούλη, υπεύθυνο του συσσιτίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τον καθημερινό κόπο για την προετοιμασία  του συσσιτίου απόρων.