Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Πολλοί οι επώνυμοι που προτιμούν την Αίγινα για διακοπές.

Μεγάλη επισκεψιμότητα γνωρίζει και φέτος η Αίγινα, κι αυτό κάποιος το αντιλαμβάνεται αν περπατήσει στους δρόμους και τα μικρά στενά  της πόλης ή στην παραλία  το βράδυ για την καθιερωμένη βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αι Νικόλα στο λιμάνι.

Πολλοί και οι επώνυμοι που μπορεί να συναντήσει κάποιος στα καφέ ή στις ταβέρνες να απολαμβάνουν το καφέ ή το ποτό τους ήσυχα  χαμένοι μέσα στο πολύβουο πλήθος. Πολλοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, σκηνοθέτες άνθρωποι από όλους τους χώρους προτιμούν την Αίγινα  για διακοπές είτε επειδή συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ ή επειδή φιλοξενούνται σε σπίτια συναδέλφων και φίλων.

Είδαμε λοιπόν το Διονύση Σαββόπουλο, τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, την Χριστίνα Αλεξανιάν, τον Τάκη Χρυσικάκο, το Θανάση Βισκαδουράκη, τον Αντώνη Καλομοιράκη.
Μην ξαφνιαστείτε ωστόσο αν στο διπλανό τραπέζι από εσάς τρώει ο Στέλιος Μάινας, ο Αντώνης Καφετζόπουλος , ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργος Περρής, ο Σταύρος Ξαρχάκος. 

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν τα τελευταία χρόνια αποκτήσει σπίτι στο νησί με τελευταίο τον Πάνο Μουζουράκη που τέλεσε το γάμο του στην εκκλησία  των Αγίων Αποστόλων στα Πλακάκια προσκαλώντας πολλούς φίλους και συναδέλφους του.
Από κοντά και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που πραγματικά περνούν απαρατήρητοι διότι θέλουν να κάνουν τις διακοπές  τους σαν απλοί άνθρωποι μακριά από κάμερες και φλας.
Συνεχίζεται λοιπόν μια πολύ παλιά παράδοση που ήθελε  την Αίγινα να είναι τόπος ξεκούρασης και διακοπών πολλών καλλιτεχνών, εικαστικών, λογοτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος. Ο κατάλογος μεγάλος όπως επίσης και αυτών που προτίμησαν το νησί  για χώρο δημιουργίας και έμπνευσης.