Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Γιορτινή, ηλιόλουστη μαθητική .... Κυψέλη.

Συγχαρητήρια οφείλουμε στους γονείς  των παιδιών που προετοίμασαν ενδυματολογικά  τα παιδιά  τους  για να συμμετάσχουν στην παρέλαση προς τιμήν των ηρώων του έπους του '40. Οι γονείς είναι αυτοί που ετοίμασαν τις στολές και το ρουχισμό, που αγόρασαν κάποια είδη, που έντυσαν τα παιδιά  τους με αποτέλεσμα να λάμπουν σήμερα στην πλατεία  της Κυψέλης.

Η τιμή λοιπόν επιστρέφει σε όλους εκείνους που φρόντισαν για την απόδοση τιμών και τη συμμετοχή στον εορτασμό. Η τιμή επιστρέφει και μας κάνει όλους περήφανους και αποδεικνύει πως τίποτε δεν πάει χαμένο, πως δεν χάθηκαν όλα, πως η παράδοση συνεχίζεται, πως η ιστορία διδάσκεται, πως οι μνήμες αντέχουν, πως οι εορτές ομορφαίνουν και δίνουν νόημα στη ζωή μας.

Και  το αποτέλεσμα  το απόλαυσαν οι εκατοντάδες γονέων φίλων και συγγενών που κατέκλυσαν την πλατεία  της Κυψέλης για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Την δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό ενοριακό ναό, τον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε η διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης κ. Ανθούλα Ντάφη, την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον και τη μικρή παρέλαση στο κεντρικό δρόμο της Κυψέλης.

Ήταν όλα  γιορτινά, φωτεινά από έναν εκτυφλωτικό ήλιο  που λάμπρυνε  την ημέρα.

Παρόντες ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης.