Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Νότες αποχαιρετισμού από τη Μαριάννα Μπράουν.

Πόσο δύσκολο είναι να αποχαιρετάς έναν  άγγελο;  Είναι αδύνατο να πιστέψουμε, από την μέρα που ακούστηκε η θλιβερή είδηση του φευγιού της, ότι η Μαριάννα δεν είναι πια εδώ! 

Είναι ζωντανή η  θύμηση  σε  όσους  θεατές  είχαν  την τύχη να απολαύσουν τη μουσική της  στο Φεστιβάλ Μουσικής το περασμένο καλοκαίρι  στην αυλή της Εκκλησίας  του Σωτήρος Χριστού.  
Ηχούν ακόμα  στα αυτιά  μας οι νότες  που με τόση ευαισθησία απέδωσε, η μουσική που ερμήνευσε, η όψη της, το καθάριο χαμόγελο της, η έμφυτη ευγένεια της.

Λες και εκείνες οι νότες  ήταν νότες αποχαιρετισμού.....

Πως να αποχαιρετήσεις έναν τόσο νέο  άνθρωπο που είχε  τόσα πολλά ακόμα να προσφέρει με  το ήθος του, την παιδεία  του, το ταλέντο του.

Η Μαριάνα γεννήθηκε στην Αθήνα έζησε  τα παιδικά χρόνια της στην Αίγινα και φοίτησε στα σχολεία  του νησιού μας. Από την ηλικία  των 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με καθηγητή το μουσικό κ. Αθανάσιο Γκρόζα με τον οποίο συνεργάστηκε για πολλά χρόνια. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της κ. Λουκίας Φιλιππόνη. Παρακολούθησε τακτικά σεμινάρια με την καθηγήτρια Galina Iwazowa στην Ακαδημία Hans Eisler  του Βερολίνου καθώς και σεμινάρια του Άρη Γαρουφαλή και Bernard Reigeissen στο Ωδείο Αθηνών. 
Έδωσε πολλά ρεσιτάλ στο μεγάλο Εκκλησιαστικό Όργανο της Καθολικής Εκκλησίας  του Αγίου Στεφάνου στο Ντύσσελντορφ  της Γερμανίας και εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις στη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο και αλλού.
Στην Αίγινα συμμετείχε σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις με κορυφαίες τις συμμετοχές  της στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής υπό  τη Διεύθυνση της κ. Ντόρας Μπακοπούλου η οποία θαύμασε και αξιολόγησε το ταλέντο της.

Οι νότες της ευγενικής και χαμογελαστής Μαριάννας θα συνοδεύουν τη θύμηση της. Τη θύμηση ενός αγγέλου που έζησε ανάμεσα μας και μας χάρισε στιγμές ψυχικής ανάτασης και ευωχίας με τη μουσική της.

Καλό παράδεισο να έχει  η ψυχή της.
Καλή δύναμη στους οικείους της.


Η τελευταία φωτογραφία προέρχεται από το Aegina portal και είναι  του 2008.

Η πρώτη φωτογραφία από τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ  Μουσικής τον περασμένο Αύγουστο. Η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα  του Φεστιβάλ  στο Fb .

Τα στοιχεία του βιογραφικού της από τη σελίδα iShow. gr