Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Έκθεση μνήμης για τα χρόνια της Κατοχής στην Αίγινα.

 


Η  έκθεση που παρουσιάζεται από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας είναι μια προσπάθεια ιστορικής αφύπνισης για τα χρόνια  του ’40 και αυτών που ακολούθησαν, μια απόδοση τιμής στις γενιές των προγόνων μας που πέρασαν σε καταστάσεις απόλυτης φτώχειας και πείνας, που πραγματοποιείται χάρη στο πείσμα, στο μεράκι, στην επιμονή, στη δουλειά , στην αγάπη για  τον τόπο που διακατέχει τον κ. Γιώργο Καρύδη και  τον κ. Παναγιώτη Μαρίνη.

Και οι δύο ρέκτες  της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, της λαογραφίας  του νησιού μας έχουν δώσει κατά καιρούς δείγματα της αφοσίωσης και της αγάπης τους για  το νησί, αλλά κυρίως της αγωνίας τους  για  τη διάσωση της ιστορικής αλήθειας  του τόπου  μας, της διάσωσης του μοναδικού πολιτιστικού θησαυρού μας, μέρος  του οποίου αποτελεί και  αυτή η έκθεση με τα μοναδικά ενθυμήματα  των χρόνων εκείνων,  φωτογραφίες, αντικείμενα  προσωπικής χρήσης, ενδύματα, χειρόγραφα, οπλισμός ,προσωπικά αντικείμενα, εργαλεία και πολλά άλλα συνθέτουν την ατμόσφαιρα μιας εποχής όχι και τόσο μακρινής.

Ώρες επισκέψεων  καθημερινά: 10.00 – 13.00 και  18.00 – 20.00

Η έκθεση πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και της Κ.Ε.Δ.Α. και συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις  του Δήμου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου