Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.


Στην έκθεση  της Βουλής των Ελλήνων ξεναγήθηκαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στα πλαίσια  του μαθήματος της Νεότερης Ιστορίας και της Κοινωνικής -Πολιτικής Αγωγής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν μια σύντομη ενημέρωση για την ιστορία και τις κατά καιρούς χρήσης  του κτιρίου κατόπιν εισήλθαν στην αίθουσα του "Θρόνου" όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση με ενθυμήματα, κείμενα, βιβλία και πίνακες που αφορούσαν  την Επανάσταση  του '21.

Στα πλαίσια της επίσκεψης παρακολούθησαν από τα θεωρεία τη συζήτηση που διεξαγόταν στην Ολομέλεια  της Βουλής, όπου και προσφωνήθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν ένα μέρος από τις ομιλίες  των κ. Σωκράτη Φάμελου και κ.Νίκου Ανδρουλάκη και είδαν τη διαδικασία της αγόρευσης των ομιλητών όσον αφορά την τήρηση  των χρόνων και της νομοθετικής λειτουργίας.

Παρόντες στην αίθουσα ήταν ο Πρωθυπουργός κ. Κων. Μητσοτάκης και η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των Βουλευτών από όλα τα κόμματα.
Η εμπειρία της εισόδου και επίσκεψης σε έναν τέτοιο χώρο για τους μαθητές είναι μια μεγάλη στιγμή καθώς έρχονται σε γνωριμία  με το κέντρο των αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον τους και γνωρίζουν δια ζώσης τις δημοκρατικές διαδικασίες.