Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

"Νεκτάριος Κεφαλάς Σηλυβριανός" Νέα βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου του κ. Σ. Δημητρακόπουλου.

Με πολύ χαρά δεχθήκαμε από τα χέρια του συγγραφέα κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλου το πρωί της Παρασκευής 3/11 τη νέα έκδοση του βιβλίου που είχε κυκλοφορήσει πριν από χρόνια με τίτλο: Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, η πρώτη αγία μορφή των καιρών μας".
Το βιβλίο επανεκδόθηκε σε  μια βελτιωμένη και αυξημένη έκδοση στην οποία περιέχονται πολλά  νέα στοιχεία για τη ζωή, το έργο την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου.
Πρόκειται για μια " ιστορική βιογραφία" όπως αναφέρει ο συγγραφέας στο εξώφυλλο  του βιβλίου.  Το βιβλίο εκδόθηκε με δαπάνες  της Ιεράς Μονής  Αγίας Τριάδας - Αγίου Νεκταρίου και τυπώθηκε από τον κ. Ευθύμιο Σανιδά.

Αποτελείται από 584 σελίδες στις οποίες φιλοξενείται ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δεν υπήρχε  στην πρώτη έκδοση. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως στις τελευταίες 160 σελίδες υπάρχουν φωτογραφίες από τη ζωή του Αγίου, τα μέρη που έζησε, τους ναούς που λειτούργησε, συγγενικών προσώπων και μαθητών του κ.αλ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η καταχώρηση πολλών εγγράφων που έρχονται για πρώτη φορά  στο φως και κυρίως η ιδιόχειρη βιογραφία  του ίδιου του Αγίου. Πρόκειται για ένα βιογραφικό σημείωμα με τον ορθρογραφικό χαρακτήρα του Αγίου που φέρει  τον τίτλο: "Νεκτάριος Κεφαλάς Σηλυβριανός".

Το σημείωμα αυτό υπάρχει στην αρχή του βιβλίου και προηγείται όλου του υλικού με ημερομηνία 28/9/1919. 

Το βιβλίο διατίθεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου.