Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Κοσμοσυρροή πιστών για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου.

 Ο πολυαρχιερατικός εσπερινός  για  την εορτή του Αγίου Νεκταρίου συγκέντρωσε πλήθη πιστών στον παμμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου χθες παραμονή της εορτής Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Στις έξι (18.00) τελέσθηκε ο μικρός εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και κατόπιν σχηματίστηκε Ιερά πομπή όπου μεταφέρθηκε η Τιμία Κάρα του Αγίου στον νέο ναό. Ο πανηγυρικός εσπερινός άρχισε  στις 18.30 και περατώθηκε μετά τις 21.00 μ.μ. Κατά  τη διάρκεια του εσπερινού μίλησε εμπνευσμένα ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρος. Συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Μητροπολίτης  Ύδρας κ. Εφραίμ και ο Επίσκοπος Έγρας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Νεκτάριος. 

Οι πιστοί που με κατά  τη διάρκεια  των τελευταίων ημερών καταφθάνουν στην Αίγινα δημιούργησαν και χθες το βράδυ  το αδιαχώρητο μέσα στο ναό και στου γύρω χώρους, το προαύλιο και το περιστύλιο του ναού.

Σήμρα κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας και της Τιμίας Κάρας  του Αγίου στην πόλη της Αίγινας.

Ήδη αχάραγα έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια προς Αίγινα με το πρώτο πλοίο να έχει αναχωρήσει στις 05.45  από Πειραιά προς Αίγινα.