Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

"Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα" του Φ.Γ. Λόρκα στο 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.


 Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα "Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα", ένα από τα έργα  που σπάνια ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές, θα έχει τη χαρά να απολαύσει  το θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας την Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώρα 21.15 στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

 Λίγα λόγια για το έργο  και την ταυτότητα  της παράστασης:

 Ένας μεσήλικας άντρας αποσυρμένος από την ζωή και αφοσιωμένος στα βιβλία του, αρνείται τον γάμο μέχρι που η υπηρέτρια που τον φροντίζει, αιφνιδιαστικά τον παρασύρει σε αυτόν. Παντρεύεται την νεαρή Μπελίσα. Για τον γάμο αυτόν συμφωνεί η μάνα της και όχι η ίδια. Την πρώτη νύχτα αυτού του γάμου, δύο άνθρωποι ρίχνονται σε μοίρα καθορισμένη απ΄τους άλλους. Κοινωνικές επιταγές εγκλωβίζουν συνειδητές και ασυνείδητες επιθυμίες. Δύο άνθρωποι ξένοι και τόσο διαφορετικοί, αναγνωρίζονται, μυστικά και ασυνείδητα. Και έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Μέσα από καταστάσεις κωμικές και τραγικές, μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας και πραγματικότητας αναζητούν τον έρωτα. Του σώματος και της ψυχής. Κι ψηλαφούν την φύση του. Την αντοχή του πνεύματος σε αυτόν και της ανθρώπινης ψυχής.

 Συντελεστές:

 Μετάφραση. Νίκος Γκάτσος  

Σκηνοθεσία. Αρκαδία Ψάλτη 

Ενδυματολόγος. Γεωργίνα Γερμανού 

Μουσική. Nalyssa Green  Φωτιστικός σχεδιασμός. Αρκαδία Ψάλτη 

Βοηθός σκηνοθέτη. Σταμάτης Μπάκνης 

 Οργάνωση παραγωγής. ΑΜΚΕ αγγελοπετριά

Παίζουν οι ηθοποιοί.  Στράτος Σωπύλης (Περλιμπλίν),Μαρίνα Καμαλάκη (Μπελίσα), Καλλιόπη Τζερμάνη (Μαρκόλφα),  Αρκαδία Ψάλτη (Μητέρα της Μπελίσα),  Καλλιόπη Τζερμάνη (πρώτο δαιμόνιο,)  Αρκαδία Ψάλτη (δεύτερο διαμόνιο)

Τιμή Εισιτηρίου: 12  Ευρώ.