Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

"Η κυρά της Ρω" στο 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

Η  Φωτεινή Μπαξεβάνη συναντά  την 'Κυρά της Ρω"  τη θρυλική Ελληνίδα Δέσποινα Αχλαδιώτη που μόνη της στο νησί της Ρω ύψωνε καθημερινά  την Ελληνική σημαία αψηφώντας  τις προσκλήσεις  των Τούρκων.

Η ζωή της  Δέσποινας Αχλαδιώτη ενέπνευσε ποιητές, λογοτέχνες, ζωγράφους και έφτασε  στο σημείο να τιμηθεί εν ζωή από την Ακαδημία Αθηνών.

Η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη εδώ και ένα  χρόνο έχει οργώσει  την Ελλάδα, φέρνοντας  τη "Κυρά  της Ρω" από  την εσχατιά  του Αιγαίου στις αυλές και στα θέατρα της Ελλάδας, παρουσιάζοντας μια παράσταση  που έχει  υμνηθεί από κοινό και κριτικούς.

Στην Αίγινα  θα έχουμε  την ευκαιρία να απολαύσουμε  την "Κυρά  της Ρω" το Σάββατο 7  Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Ώρα έναρξης 21.15


Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Συντελεστές:

Ερμηνεία : Φωτεινή Μπαξεβάνη Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς Σκηνοθεσία / Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου Μουσική / Σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη  Σχεδιασμός Αφίσας: Δημοσθένης Γαλλής Φωτογραφίες, Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας