Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ταξιδεύοντας με την "Ελένη"


Ήρθε για λίγο αλλά  συνεχίζει ακάθεκτη όσο χρειαστεί να απουσιάσει ο "Άγιος" Ωστόσο κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιβατών και να  την προτιμήσουν για το ταξίδι τους.

Ο  λόγος  για  την "Ελένη"  που ήρθε στο Σαρωνικό και πραγματικά τάραξε τα ήσυχα νερά με τη σιλουέτα της, τα εντυπωσιακά  χρώματά  της, και τους συνειρμούς που προκάλεσε. Διότι σε πολλούς έφερε  μνήμες από εκείνες  τις εποχές που πλοία  σαν το "Ελένη" έκαναν τα καθημερινά δρομολόγια  στο Σαρωνικό. Συγκεκριμένα από το 2008 όταν αποδρομολογήθηκε ο "Αίας" δεν είχαμε δει δρομολογημένο φέρυ μπωτ ανοικτού τύπου.

Δικαιολογημένα λοιπόν τα συναισθήματα, οι αναμνήσεις, τα σχόλια , οι κουβέντες  γύρω από το πλοίο που σου προσφέρει ένα ήσυχο και ευχάριστο  ταξίδι.
Ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να χαρεί  τα καταστρώματα, να χαρεί το ταξίδι στους εξωτερικούς χώρους αλλά  και στο φωτεινό σαλόνι  του πλοίου. Κύριο  χαρακτηριστικό  η καθαριότητα  του πλοίου, η ευγένεια του πληρώματος, η εξυπηρέτηση που κερδίζουν  τον επιβάτη. Πρόσωπα άλλωστε γνωστά, όπως ο κ. Χριστόφορος Τζίτζης ή ο κ. Νίκος Μπουζαλάκος (Λογιστής)  πρόθυμοι πάντα να εξυπηρετήσουν όπως και οι άνθρωποι στο μπαρ.

Αξίζει να σημειώσουμε  την ύπαρξη  αναβατόριου για άτομα με ειδικές ανάγκες  στην δεξιά πλευρά  του πλοίου, όπως και το άνετο γκαράζ με τη μεγάλη χωρητικότητα αυτοκινήτων.
Κι αν κάνουμε αναφορές  στο πλοίο δεν είναι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Απλά  μας θύμισε άλλες εποχές, άλλα  ταξίδια  σε άλλες ηλικίες  που τα καλοκαίρια ήταν πραγματικά καλοκαίρια και το ταξίδι Πειραιάς - Αίγινα μια μικρή απόλαυση ένα πανηγύρι.

Καλή συνέχεια λοιπόν στην "Ελένη" και στο άξιο πλήρωμα της. 
Ποιος αλήθεια είπε πως τέτοια πλοία δεν έχουν θέση και δεν χρειάζονται  στη γραμμή μας;