Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Δύο ομιλίες για τον Ιωάννη Καποδίστρια με πολλούς αποδέκτες στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου.

Ασφυκτικά γεμάτη χθες Σάββατο  10/2 η αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας στην εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Ενεργών Πολιτών και Γυναικών Αίγινας με αφορμή την επέτειο της γέννησης  του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ομιλητές της βραδιάς οι κ. Γιώργος Κοντογιώργης Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης της Παντείου Σχολής και ο κ. Ανδρέας Κούκος καθηγητής νεότερης Ιστορίας.
Οι ομιλίες  τους  προκάλεσαν πολύ συζήτηση στη διάρκεια  της οποίας κατατέθηκαν πολλές σημαντικές και ουσιαστικές ερωτήσεις.

Το περιεχόμενο των ομιλιών αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την προσωπικότητα του Κυβερνήτη και έθεσαν το έργο και την αδιαμφισβήτητη προσφορά  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε ένα διαφορετικό πλαίσιο κάνοντας αναφορές στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων της Αίγινας, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων. Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος και η πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη.