Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβροσίου στα σχολεία της Κυψέλης.

Τα σχολεία  της γενέτειρας του Κυψέλης επισκέφθηκε με την ευκαιρία  της παρουσίας  του στην Αίγινα, ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος.
Εμφανώς συγκινημένος  το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης διάβηκε την είσοδο του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, το οποίο έχει ανεγερθεί σε χώρο όπου πριν 60 χρόνια ο ίδιος μαζί με τους συμμαθητές του προαυλιζόταν και φύτευε σπόρους και δενδρύλλια στον μεγάλο κήπο - φυτώριο που είχε δημιουργήσει ο δάσκαλος και ιερέας Ιωάννης Ηλιόπουλος.
Τον Σεβασμιώτατο προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Μπήτρος και ακολούθως ο κ. Αμβρόσιος χαιρέτισε  τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου στα κορεατικά. Στην ολιγόλεπτη ομιλία  του παρουσίασε  το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στη μακρινή Κορέα και δέχθηκε πληθώρα ερωτημάτων από  τους μαθητές  για τη ζωή του, για τις επιλογές του για το ξεκίνημα  της ιεραποστολικής δράσης για το γεγονός που τον οδήγησε στην Κορέα.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισκέφθηκε  το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης και μπήκε στην αίθουσα όπου έκανε μάθημα. Το πρόγραμμα  των επισκέψεων του ολοκληρώθηκε στο Γενικό Λύκειο Αίγινας όπου είχε συναντήσεις με όλους τους μαθητές  του Λυκείου.