Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Μια ζωγραφιά η Αίγινα.


 Η όμορφη παραλία  της Αίγινας μέσα από το μάτι και την ευαισθησία της Μαρίας Πωπ. Μια καλλιτέχνης που αποτύπωσε στον καμβά της με μοναδικό τρόπο και χρώματα σημεία και τόπους της Αίγινας, ιδιαίτερα την πόλη και το παραλιακό μέτωπο αλλά και μικρά λιμανάκια μέχρι και το πανηγύρι του Αι Σώστη στην Πέρδικα.

Σε αυτό το τμήμα της παραλίας, οι παλαιότεροι θα αναγνωρίσουν παλαιά καταστήματα και χρήσεις ακινήτων που πλέον έχουν αλλάξει θεαματικά.

Αρχίζοντας από αριστερά στον πίνακα διακρίνουμε το μπακάλικο του Μούρτζινου (σημερινό καφέ - "Αλέξανδρος") και  το δρόμο που ανεβαίνει προς τον Πύργο Μαρκέλου. Συνεχίζοντας μια σειρά από παλαιά μαγαζιά, η γωνία Πρωτονοταρίου, το θρυλικό κατάστημα  του Γιώτη με εφημερίδες, περιοδικά, τσιγάρα, παιχνίδια και άλλα είδη, το κατάστημα με τα φιστίκια, το εστιατόριο του Αλεξίου, (σημερινό "Marilise" )  το γνώριμο περίπτερο που διατηρούσε ο αείμνηστος Μηνάς και φυσικά  το καφενείο του Σακκιώτη (σημερινό καφέ "ΟΙΝΟΗ").

Το Λιμεναρχείο στη σημερινή του θέση και το επιβλητικό σπίτι ιδιοκτησίας Μουσουλέα.

Ασφαλώς μια διαφορετική και αλλοτινή Αίγινα με τους ανθρώπους της, τα παλιά επαγγέλματα, τις καθημερινές συνήθειες, το ήθος και τους ανθρώπινους ρυθμούς  της.

Απολαύστε την!