Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Μια νέα σελίδα για τον Ιστορικό Σύλλογο των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Κάποιοι μίλησαν για ανανέωση, κάποιοι άλλοι για αλλαγή φρουράς και για νέο αέρα που φύσηξε στις τάξεις του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου  στο Ιστορικό Σύλλογο της Αίγινας την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου του 2024, ανέδειξαν πράγματι ένα νέο συμβούλιο. Νέα πρόσωπα που προσήλθαν και έβαλαν υποψηφιότητα γνωρίζοντας τη μεγάλη ιστορία και παράδοση αυτού του Συλλόγου, τη πολυσχιδή δράση του και παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα  του νησιού και κυρίως τη βαριά κληρονομιά  των ανθρώπων που κοπίασαν και έδωσαν την ψυχή τους για να λειτουργήσει  το Μουσείο αυτό και να έχει μια δυναμική πορεία και παρουσία στον πολιτιστικό χάρτη του νησιού. Να αποτελεί σημείο αναφοράς και κέντρο έκφρασης, δημιουργία και προβολής  του πολιτισμού της Αίγινας.
Πράγματι η κληρονομιά  των προηγούμενων διοικήσεων είναι βαριά και αποτελεί ασφαλή οδοδείκτη για τη συνέχεια. 

Η  Αίγινα όπως και όλα τα ιστορικά μέρη της χώρας μας χρειάζεται ένα ανοικτό και επισκέψιμο Λαογραφικό Μουσείο που να προβάλει το μεγάλο πολιτιστικό πλούτο του νησιού και να εμπνεύσει στην έρευνα και στη συγκέντρωση υλικού και πληροφοριών που ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε.

Ευχή όλων μας είναι το Μουσείο να συνεχίσει σταθερά  και δυναμικά την πορεία του.