Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Καπουτζίδη που μίλησε στην EΡΤ NEWS για την Παλαιά Χώρα.

"ΣΤΟ  ΚΈΝΤΡΟ"  χθες  βράδυ, Τρίτη 13 Ιανουαρίου η Αίγινα, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά. Μεγάλη η αναφορά στην "Αίγινα  του Καποδίστρια" όπως ήταν ο υπότιτλος της εκπομπής και με κεντρικό άξονα της την διετή παρουσία  του Κυβερνήτη στην Αίγινα και τα Καποδιστριακά κτίρια.
Ο κ. Γ. Κουβαράς δεν παρέλειψε στον κάδρο της εκπομπής να μην συμπεριλάβει στον πολιτισμό της Αίγινας, παλαιότερο, νεότερο και σύγχρονο και να  συναντήσει στο καφενείο του "Μοίρα" τον κ. Γιώργο Καπουτζίδη.

Όλοι γνωρίζουμε  την λατρεία που έχει ο κ. Καπουτζίδης για  το νησί, όμως χθες αποκάλυψε και την αγωνία του για το μέλλον της Παλαιάς Χώρας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα πρότεινε να γίνει μετά  τα Καποδσιτριακά κτίρια στην Αίγινα, τι θα ήθελε να αποκατασταθεί και να προβληθεί, η απάντηση  του ηθοποιού και σεναριογράφου ήταν η Παλαιά Χώρα και ο Ελαιώνας. Χώροι, που όπως ανέφερε δεν είναι και τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό και τους επισκέπτες  του νησιού.

Ευχαριστούμε  τον κ. Γιώργο Καπουτζίδη που πρόβαλε με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο θέμα της συντήρησης και ανάδειξης της Παλαιάς Χώρας και τον θεωρούμε σύμμαχο και συμπαραστάτη στην προσπάθεια μας, στην Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.