Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Επίσκεψη στον υγροβιότοπο της Βαγίας.

Η Αίγινα έχει καταγεγραμμένους τέσσερις υγροβιότοπους σε διάφορα σημεία  του νησιού. Οι επιστήμονες έχουν καταχωρήσει με συγκεκριμένο τον κάθε έναν από αυτούς. Βρίσκονται στις Πόρτες, στο Μαραθώνα, στη Βαγία και λίγο πριν το Ανιτσαίο.
Στα πλαίσια προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 25 μαθητές και μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 22 /2 με  το λεωφορείο του Δήμου Αίγινας που παραχωρήθηκε δωρεάν για τη μετακίνηση των μαθητών, τον υγροβιότοπο της Βαγίας.
Συγκεκριμένα έφθασαν στην αμμουδιά και στο σημείο που εκβάλει το ρέμα το οποίο έρχεται από την περιοχή του Κοντού, διατρέχει όλο το Μεσαγρό και καταλήγει στη Βαγία. Στο σημείο αυτό χωρίζει την παραλία στα δύο γι' αυτό και μέχρι πρότινος υπήρχε ένα μικρό ξύλινο γεφυράκι το οποίο πλέον είναι κατεστραμμένο. Στη θέση του ο Δήμος έχει ήδη φτιάξει δύο τσιμεντένιες βάσεις για τη δημιουργία καινούργιου.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο σημείο και περπάτησαν αρκετά μέσα στο ρέμα όπου συνάντησαν πλούσια βλάστηση αλλά και .... σκουπίδια.

Η άμπωτη στο σημείο αυτό έδωσε τη δυνατότητα να περπατήσουμε σε σημεία που το καλοκαίρι καλύπτονται από τη θάλασσα.