Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Δημοτικό Θέατρο Αίγινας: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας!

Δεν αρκεί να το κοιτάμε μόνο! Δεν αρκεί να θυμόμαστε τις παραστάσεις που φιλοξένησε στη σκηνή του! Δεν αρκεί να ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα λειτουργήσει ξανά!

Είναι απαραίτητο να συντηρηθεί και να ανοίξει.


 Το ιστορικό κτίριο δίπλα στο Εϋνάρδειο που η αρχή και η λειτουργία  του ως αίθουσα συνοδοιπορεί με αυτήν του Εϋνάρδειου αλλά και η μετέπειτα ως κινηματογράφου, η διαμόρφωση του σε θεατρική αίθουσα και η χρήση του από πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους  της Αίγινας, απουσιάζει τα τελευταία χρόνια από τα πολιτιστικά δρώμενα της Αίγινας.

Πρόκειται για  τη μοναδική θεατρική αίθουσα της Αίγινας, παρά  τη μικρή χωρητικότητα της, που η λειτουργία  της πρόσφερε πολλά στην πολιτιστική ζωή του νησιού.
Πριν μερικά χρόνια λόγω της κακής κατάστασης του κτιρίου, των ελλείψεων  στις εγκαταστάσεις οδήγησαν στην απόφαση να κλείσει, να μην χρησιμοποιείται για να συντηρηθεί, να αναβαθμιστεί και να ανοίξει και πάλι στο κοινό.

Δυστυχώς αν και οι  σχετικές άδειες έχουν εκδοθεί, οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του κτιρίου δεν έχουν ξεκινήσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία αίθουσα που να πληρεί τις προϋποθέσεις (εκτός από τον κινηματογράφο ΤΙΤΙΝΑ) για να παρουσιαστεί μια θεατρική παράσταση ή μια εκδήλωση που να απαιτεί οπτικοακουστικά μέσα.

Ευχόμαστε το συντομότερο να ακούσουμε κάποια καλή είδηση.